30 september 2011

Fredags fint.

Jag vill klä mig i härliga färger i höst, dessa två finisar kommer från Monki, som för övrigt har öppnat en webshop (!!!)

29 september 2011

Kvällspromenad med bästa.

Börjar piggna på mig lite, ska strax ut och ta en liten promenad med bästa vännen, det ska bli skönt. Jag hoppas att det gör att jag blir lite piggare,antagligen för studen, men ikväll ligger jag nog orkeslös i soffan med ögonen halvslutna i alla fall, hoppas inte att jag behöver någon medicin imorgon, en dag som världens tröttaste människa räcker. Nä dags att kila! Puss

Saker och ting.

Tröttast i staden och helt utan inspiration, gick ut på en liten fotorunda nyligen men den resulterade bara i skit.. Var tvungen att gå hem då jag kände att jag kunde lägga mig på marken och sova.. Jag gillar inte detta tillstånd, punkt slut.

En tur till hälsocentralen.

Hej! Trots att det är ganska så tidigt på eftermiddagen så har jag ändå hunnit gjort massor idag. Imorse tog jag en morgonpromenad och efter det började jag känna av allergin igen, tittade på innehållsförteckningen på chokladen jag åt igår och den innehöll så klart hasselnötter (varför förstod jag inte det?)

Vid halv 11 fick jag tid hos hälsocentralen, tog blodprov och fick medicin. Åkte hem och lagade lite lunch och efter en stund fick jag i uppdrag att åka till Gävle och hämta mormor på sjukhuset. Kom hem för inte allt för länge sen och nu är jag tröttare än tröttast, allergimedicinen gör att man blir sjukligt trött, som jag sagt tidigare.

Ska göra i ordning lite eftermiddagsfika snart (kaffe!!!) sen kanske jag följer med mamman och handlar om jag orkar.. Det var väl allt för nu, förlåt att jag inte delar med mig av så mycket bilder, jag har helt enkelt ingen inspiration.

28 september 2011

Onsdags teve när den är som bäst.

Godkväll. Har bäddat ned mig i sängen framför Bron, sjukt spännande för tillfället, thriller freak som man är. Har även smaskat i mig sjuklig god choklad med smak av kaffe, mums! När programmet är slut ska jag fortsätta läsa min bok, sen blir det godnatt. Imorgon väntar morgonpromenad! Puss på alla fina.

Snart lite mat i magen.

pasta carbonara by kirkclimber
pasta carbonara, a photo by kirkclimber on Flickr.
Sitter och väntar på att maten ska bli klar. Ska dock inte äta maträtten som är på bilden, jag har kyckling i ugnen som jag ska äta med lite goda tillbehör. Sen ska jag ta mig ut på en kvällspromenad om jag orkar, lite halv slö i kroppen just nu. Ikväll är det Bron på el television kl 21.00, missa inte!

5 frågor + svar.

Vad är din värsta vana? Att jag väldigt ofta struntar i att låsa dörren om jag ska någonstans, för det finns ju ändå inga skurkar i Vallhov, right?

Vilket land skulle du vilja bo i? Svårt att säga, jag skulle nog vilja bo kvar i Sverige, men kanske i Falun, Stockholm eller Göteborg.

Har du något dolt intresse? Jag tror mina intressen är ganska tydliga, men ibland får jag för mig att jag älskar att dikta, ett intresse som det inte blir så mycket av nu för tiden.

Vad har du helst i godisskålen? Mörk choklad eller nötter, det blir dock inte så mycket nötter nu för tiden, sjukt tråkigt..

Vad gör du helst en regnig dag? Tänder ljus, läser, dricker kaffe, har hemma-spa eller umgås med finaste vännen. En tur till Valbo köpcentrum är inte heller helt fel.

Ingen rast och ingen ro.

Hej! I förmiddags spenderade jag den största tiden framför datorn och sökte diverse jobb och skickade iväg spontanansökningar. Vid lunchtid gjorde jag älgfärsbiffar och läste lite ur Gunnar Ardelius Bara kärlek kan krossa ditt hjärta, så fin!! Efter lunch begav jag mig till stan för att uträtta lite ärenden och besöka optikern, kom precis hem och nu sitter jag och äter en god kesomacka och dricker kaffe, lovely! Funderar på att springa över och byta några ord med bästa vännen nu.. Ja nu vet ni lite av vad min dag har innehållit. Pusspuss.

26 september 2011

Hjärtegryn.

Måndagen den tjugosjätte september.

Hej hallå! Har precis startat datorn efter en smarrig frukost. Ska kolla igenom mailen och ringa några samtal nu. Resten av dagen ska jag göra lite sådant som måste göras, men som man gärna inte gör. Ska även ta en liten hundpromenad i eftermiddag. Vill också hinna läsa ut boken jag läser nu så att jag kan hugga in på böckerna jag beställt, när de kommer, hoppas på idag eller imorgon. Jag har en hel del saker in planerat den här veckan, känns skönt! Nä nu ska jag starta dagen! Puss.

25 september 2011

CADIZ.

Nu har jag bytt färg på naglarna igen, denna gång blev det Mavalas Cadiz. En fin röd färg som jag totalt älskar!

10 frågor + svar.

Vilken är din favoritplats? Jag tror inte jag har någon speciell plats som jag trivs extra mycket på. Är jag i närheten av människor som jag bryr mig om så är jag nöjd.
Vilken var den senaste film du såg? Irene Huss - man med litet ansikte. Den var för övrigt helt sevärd!
Är du beroende av någonting? Möjligtvis kärlek.
Vad spenderar du helst pengar på? Loppisprylar, naglack, böcker och ett eller annat klädesplagg.
Välj ett ärr på din kropp? När jag var yngre och hade vattkoppor så kliade jag sönder ett utslag i pannan, nu har jag en så kallad "ufolandning" där som jag stör mig på varje gång jag tittar mig i spegeln.
Du samlar på? Just nu samlar jag på en hel del flytta-hemifrån-saker.
Vad var det senaste du stoppade i munnen? Frukosten, bestående av toast och kokt ägg nedsköljt med godaste kaffet.
Känner du någon med samma födelsedag som din? Ja tänkt för att det gör jag, min granne Lasse!
Läser du dagstidningen? Alltid alltid alltid. Kan inte starta dagen annars.
Vilken var den senaste bok du läste? High Fidelity av Nick Hornby.

24 september 2011

Kärleken till de små.

Har varit med den här killen hela dagen, vi har varit ute och handlat, ätit mellis och busat. Han blev precis hämtad så nu ska jag göra mig i ordning för kvällen. Hoppas alla får en fin lördag. Puss

En fin lördag att vara glad för.



23 september 2011

En jävligt bra vän.

Har precis ätit någonting utav det godaste i matväg, kombinationen bacon och ädelost + lite kyckling, haloumi och champinjoner, yummie! Har spenderat eftermiddagen ute med en kopp kaffe i handen, en stekhet sol i ansiktet och världens bästa vän som sällskap, helt underbart helt enkelt! Det är verkligen sådana stunder som man uppskattar i livet, när det viktiga inte är VAD man gör utan VEM man är med. Jag är lyckligt lottad som har en sådan fin vän, puss på dig. Nu ska jag göra mig i ordning, för så här kan man ju inte se ut.. Hoppas alla får en toppen kväll. Puss

Love it.

Färdigläst med en kurrande mage.

Nu har jag läst ut boken, en lättläst roman som inte har lämnat efter sig överdrivet mycket känslor, men läsvärd har den varit, nu längtar jag efter att sluka någon av de fyra böcker som är på väg till mig.. Förutom att läsa har jag också hunnit med att städa denna förmiddag. Men nu ska jag göra i ordning lite lunch, det blir älgfärsbiffar dagen till ära. Sen ska jag förhoppningsvis dricka kaffe och umgås med min finaste vän i dagens härliga höstsol. Ha en bra fredag vettja! Puss.

I ♥ books.

Books by chilion_28
Books, a photo by chilion_28 on Flickr.
Nu ska jag lägga mig och läsa ut High Fidelity. Idag kommer förhoppningsvis min nya beställning, längtar!

22 september 2011

Bästa killen.

En liten morgon lista.

Något som gjorde dig glad igår?
En sväng på stan med bästa syskonen och kvällspromenaden med två fina vänner.

Humör just nu?
Förväntansfull och lite lagom pigg.

Vad gjorde du klockan åtta på morgonen?
Jag gick ut på en morgonpromenad.

Vad gjorde du för femton minuter sedan?
Gick upp på mitt rum efter frukosten och satt igång datorn.

Vad du ser om du tittar till höger?
En handlingsplan från Arbetsförmedlingen och en hel drös med böcker.

Vad gör dig glad just nu?

Att solen skiner och att jag är höstpepp!

Hur vädret är hos dig just nu?
Soligt , lite blåsigt och lite kallt.

Vad var det senaste du åt?
Macka med stekt ägg och spenat!

Bästa glassmaken?
Choklad och vanilj, i alla lägen.

Sover
du tungt?
Oftast, vaknar nästan inte av någonting alls.

Drömmer du mardrömmar?
Ja, ganska ofta.

Hur många kuddar sover du med?
Tre.

Snarkar du?
Det tror jag inte.

Favoritkläder?

Just nu, kjol, strumpbyxor och härliga koftor.

Favoritgodis?
Choklad!

Höger-eller vänsterhänt?

Jag är högerhänt.

Stjärntecken?

Kräfta.

Vad längtar du efter mest just nu?
Helg.

Jag har lånat listan av Flora.

21 september 2011

Oroa dig inte för mig.

breakfast 0607 by ~✽ Yen ♪ ✽~
breakfast 0607, a photo by ~✽ Yen ♪ ✽~ on Flickr.
Jag ska ge dig ett val som du enkelt kan välja bort, det kommer svida till men jag behöver det. Jag måste ändra historien. Jag måste skriva om dom där sista orden, för allt som var på riktigt känns på låtsas nu.

Brustna hjärtans höst.

Lillfisen.

Igår umgicks jag med den här tjejen största delen av kvällen.
Nu ska jag göra i ordning lite lunch sen läsa några sidor ur boken. La en ny beställning på Adlibris precis, spännande! Senare i eftermiddag ska jag ner på stan och uträtta lite ärenden. Pusspuss.

Just i denna stund.

Bra:
- Att jag har sökt många jobb den här veckan. (!!)
- Att mitt CV börjar se bra ut. (hallelujah)
- Att mitt rum ser höstigt och fint ut. (grönt, grönt och grönt)
- Att det är härligt höstväder. (alltså inte regn)
- Att jag har kommit in i en läsperiod igen. (älskart)

Mindre bra:
- Att jag har alldeles för lite inspiration till att fotografera. (hjälp, någon?)
- Att jag vill flytta hemifrån men inte har råd. (bor gärna i ett mysigt litet krypin i stan..)
- Att inte veta vad man ska söka för utbildning. (varför finns det tusen utbildningar att välja mellan?)
- Osäkerheten som arbetslösheten medför. (vad kommer det bli av mig?)
- Att boken jag vill läsa är slut precis överallt. (Någon som har Präriehundarna av Jonas Gardell att sälja?)

19 september 2011

Nästa stopp - sängen för läsning!

God kväll! Sitter och kollar på Pluras kök och har precis kvällsfikat. Tidigare idag har jag varit på Arbetsförmedlingen, träffat M och A en sväng, slipat till mitt CV, sökt jobb sen tog jag och M en promenad i kvällssolen. Har också varit och handlat en sväng på kvällskvisten. Imorgon ska jag fortsätta söka jobb och fixa lite.. Nu ska jag borsta tänder sen blir det sängen för att läsa, tröttare än någonsin. Pusspuss.

Kissemiss.

Cat by ►CubaGallery
Cat, a photo by ►CubaGallery on Flickr.

18 september 2011

Höstfint.

Prinsen.

Puss på dig min fina.

Älgfärsbiffar.

Har lagat älgfärsbiffar med fetaost till lunch, väldigt gott blev det!

Gör din tolkning, häll mig full med svar, rita figurer, dra en gräns.

Jag kan ha räknat sekunderna som gick mellan ljuset och åskans dån. 
Jag kom på mig själv med att undra för ett ögonblick om du var på väg hit, eller härifrån.
Det tysta ekot är av ett slag för sig, det kommer ensamt, om det är något att ha. 
Vad du än gör ta inga råd från mig, jag vet, det fungerar inge bra.
Jag kan ha glömt din vaksamhet, jag söker inte mer än sympati. 
Inga kan ta fel på varann som vi.

16 september 2011

Kärlek på hög nivå.

Måste jag förklara mer? Har varit med mamman och inhandlat en kaffemaskin idag, för tusan den bästa investeringen någonsin.. Jag är fast!

15 september 2011

Kycklingsoppa.

Om att inte ge upp.

Jag känner mig ofta tillfreds, nöjd och glad. Men det är alltid någonting som fattas, det jag söker efter, och framför allt kämpar för. Ibland känner jag mig hopplös, då vill jag bara flytta in i en bubbla för ett kort tag, där säger en röst till mig "hej tjejen, det blir inte mer än såhär" och oftast tror jag på det. Det är ansträngande att kämpa, jag är precis som alla andra, jag behöver ibland få någon slags belöning, någonting som innefattar framsteg. Jag ger sällan upp, det är liksom inte riktigt jag. Jag fortsätter, varje dag och alltid. Det gäller att aldrig tappa tron om sig själv och vad man är - och kan bli. En vacker dag kommer jag stå precis där jag vill. Just nu står jag på startlinjen och kommer-liksom-inte-iväg. Jag har en vilja som få, jag hoppas att det är den som kommer att ta mig dit jag vill och borde vara, någon gång snart.

En kopp kaffe.

God morgon på er! Jag sitter och njuter av en kopp kaffe medan jag kikar igenom mailen. Igår blev det en kvällspromenad med E och S innan jag hamnade i soffan framför Leila bakar i Frankrike, så mysigt program, synd att det är slut nu. Idag ska jag jobba på mer material till tidningen, måla stommen till brickborden en gång till sen blir det nog en hel del små saker som brukar infalla sådär på eftermiddagen.. så som att måla naglar, läsa och kanske baka något! Jag ska även försöka fota lite men jag har noll inspiration.. Så vi får se hur det blir med den saken. Puss så länge.

14 september 2011

19.55

so sweet* by miuco*
so sweet*, a photo by miuco* on Flickr.

bebis-bus.

Syster och T har varit här hela dagen, vi har busat som alltid. Sedan de åkt har jag hunnit läsa några sidor ur boken och nu sitter jag här. Tänkte äta torsk till middag sen blir det kvällspromenad innan jag antagligen slocknar i soffan, har inte ätit någon medicin idag men känner mig minst lika trött ändå.. Nu längtar jag efter helg!

Lite av väggen.

Litet besök.

Har haft besök utav den här filuren en stund nu. Nu ska jag fortsätta jobba lite sen ska jag ut i boden och måla stommen till brickbordet. Har hittat en bricka som förhoppningsvis kommer att passa, så den ska jag åka och handla någon dag också!

Onsdagslista.

Vad är den äckligaste mat du vet?
Oj, vad svårt! Jag tror inte det är någon speciell maträtt, men jag gillar inte frukt i mat.

Vad ångrar du i livet (om något)?
Jag ångrar att jag inte sökte till högskolan i tid.

Vad är det sjukaste rykte du hört om dig själv?
Ingenting jag kan komma ihåg. Men eftersom jag bor i en liten stad så går det i stort sett rykten om alla.

Vad kommer du ha för klädsel i höst och vinter?
Strumpbyxor, kängor och prickigt.

Vilket är ditt dyraste klädesplagg?
Jadu, jag brukar inte lägga ned överdrivet mycket pengar på kläder men om jag tittar i min garderob just nu så är det dyraste plagget en Gudrun Sjödén tröja, den kostade 500 kr.

Har du någon oanad talang?
Nej det kan jag inte tänka mig.

Vad gjorde du i helgen?
Jag låg hemma med allergibesvär ungefär hela helgen

Vad har du på dig just nu?
Grå mjukisbyxor och en t-shirt.

Senaste låt du lyssnade på?
A candle´s light med Beirut.

Bästa skönhetsknep?
Undvika smink när man bara ska vara hemma.

Vilken klädstil tycker du är hetast på män?
Rutig skjorta och uppvikt mössa (!)

Och fulast?
Hm. Jag tycker inte om män som är överdrivet fixade, punkt slut.

Vem saknar du?
Ingen speciellt just nu.

Om du fick en enda önskan uppfylld vad skulle du önska?
Att jag jobbade heltid med någonting jag älskar.

Vilka tre personer inspirerar dig mest?
Det är mest bloggare, Underbaraclara, Niotillfem och Blondinbella.

Bästa filmen nånsin?
Amelie från Montmartre, Juno, Napoleon Dynamite och Tillsammans är man mindre ensam.

Bästa boken nånsin?
Allt med Haruki Murakami, Jonas Gardell och Anna Gavalda.

Vilka tidningar läser du?
Mest inredningstidnignar så som Elle interiör, Plaza interiör, Sköna hem, Allt i hemmet och Lantliv.

Vad önskar du att du var bättre på?
Ta egna initiativ.

Är du religiös?
Nix.

Vad är din största rädsla?
Att jag inte ska komma någonstans i livet.

Vad är det elakaste någon sagt till dig?
Ingen speciell mening som varit mer elak än någon annan, men en hel del bråk med vänner har gjort mig ledsen.

Om du får barn vad ska du döpa dom till?
Pelle, Alve, Astrid, Greta eller Sigrid.

Om du fick köpa vilken bil som helst – vilken?
Volvo v60.

De tre finaste sms du fått i år?
Oj det kommer jag inte ihåg, men jag antar att det måste vara någonting ifrån mannen.

13 september 2011

Fyra fina.

Untitled by dSavin
Untitled, a photo by dSavin on Flickr.

Scottish Fold by eviltomthai
Scottish Fold, a photo by eviltomthai on Flickr.

秋 by TerryTian
, a photo by TerryTian on Flickr.

Rönnbär.

Nu börjar det äntligen skina upp lite. Jag vill ha sådana där fina höstdagar, när marken är torr, solen skiner och vindarna är kalla.. Det är bara att vänta helt enkelt. Försöker jobba lite nu men det står helt still i mitt huvud. Har bestämt mig för att morgondagen ska bli en riktig jobb dag, punkt slut. Nu ska jag dammsuga och springa upp på vinden en snabbis!

Frukostbild.

Så här såg min frukost ut idag: Chaite, kokt ägg och ost- och skink smörgås med paprika.

Nu ska jag fortsätta dagen med att pyssla lite faktiskt, sjukt sugen på att göra ett kollage av tidningsurklipp att sätta upp på väggen.. Jag kommer nog läsa en och annan sida ur High Fidelity idag också, såå bra. Nä dags att kicka igång dagen!

12 september 2011

A.P.C. WOMAN

Massvis med fina plagg från a.p.c. som jag gärna bär i höst! Dock är många av plaggen ganska dyra, synd för mig och min plånbok. Nu säger jag godnatt efter en kväll framför teven med hjärtat. Puss!

kvalitets tid med sig själv.

Åh vad jag älskar High Fidelity. Har spenderat någon timme i soffan nu med bok och te, underbart! Nu känner jag mig genast mycket piggare. Ska ta och rensa bland naglack och smink och dylikt som har en förmåga att bli bortglömt. Sen blir det middag innan det blir en kvällspromenad, nu har också solen kommit fram, toppen!

Tröttaste huvudet i Vallhov.

Det är regnigt grått och trist utomhus, det gör inte mig speciellt mycket piggare precis. Nu tänkte jag lägga mig i soffan och läsa och vila. Hoppas att jag slipper äta medicin imorgon för så här trött vill jag inte vara mer..

I believe in pink.

Innan jag kände dig.

Hejsan! Idag mår jag bra, känns skönt! Blir dock väldigt trött av allergimedicinen. Tur att jag inte behöver äta den regelbundet så länge till. Nu sitter jag mest och gör ingenting. Tänkte kolla om det finns några jobb att söka och försöka jobba med lite material. Ska försöka fota lite idag också, har också börjat läsa en ny bok, Nick Hornbys High Fidelity, hittills är den bra! Puss

11 september 2011

It sucks to be me right now.

Nuts and Seeds by CruStABakes
Nuts and Seeds, a photo by CruStABakes on Flickr.

Bye bye nuts!

Kom precis hem från en sväng på affären, innan var jag på sjukhuset och de bekräftade att det var paranötterna jag åt i fredags som utlöste den allergiska reaktionen, så nu måste jag ta det lugnt med nötterna hädan efter, buhu.. Skulle det bli värre måste jag in och göra ett riktigt allergi test. Riktigt tråkigt är det eftersom jag är galen i nötter, men känns skönt att veta vad det är i alla fall och få medicin för det. Vad som händer till kvällen har jag ingen aning om, det visar sig helt enkelt. Kram.

Jag har kämpat med en dröm.

the quote by Eint Chu Hlaing
the quote, a photo by Eint Chu Hlaing on Flickr.

Vill-att-det-här-ska-gå-över-NU.

Hej mina fina! Jag sitter och jobbar lite och skickar iväg lite spontana jobbansökningar, känns skönt. Angående mitt lilla sjukdomstillstånd så blir det inte bättre, blir ett besök hos sjukhuset om någon timme. Tills dess ska jag äta lunch och kanske baka någonting.
Kvällen igår blev inte som planerad, skulle träffa E men det hela slutade med att jag låg i sängen i stort sett hela kvällen. Åh jag vill bara att det här ska vara över.. Hoppas att jag blir lite klokare efter sjukhusbesöket i alla fall.

10 september 2011

Dom sista drömmarna.

Be Delicious by mbaser
Be Delicious, a photo by mbaser on Flickr.

A cup of tea.

mår aningens bättre, sitter för tillfället och dricker te och sammanfattar dagens vimmel. Ikväll ska jag umgås med E, om jag inte blir sämre. Föresten, på bilden syns också min nya kopp från Bruka, köpte fyra stycken när jag var på stan igår, finaste rosa färgen är de också.

It all starts with one.

Untitled by Adrian.Hill
Untitled, a photo by Adrian.Hill on Flickr.